Как да изключите проследяването на местоположението в Google Chrome 6

Просто „как да направлявам“, за да деактивирате проследяването на местоположението в Google Chrome и да защитите поверителността си малко повече.

Ако не сте знаели, много уеб браузъри започват да прилагат проследяване на местоположението в своя софтуер, което позволява на всички сайтове да следят физическото ви местоположение. Google Chrome по подразбиране е зададено на „Попитайте ме, когато сайт се опита да проследи физическото ми местоположение“, тази опция ще ви предупреди, когато сайт поиска вашето местоположение, и ви позволява да разрешите или откажете тази заявка, но факт е, че функцията за местоположение на Chrome все още е включена. Би било чудесно, ако имаше опция, която да ни позволи да изключим проследяването на местоположението, нали? ОК, има един и е доста лесно. За да деактивирате функцията за местоположение на Chrome, изпълнете следните стъпки:



1- Отворете Chrome уеб браузър



2- Отидете на менюто на Chrome Chrome menu icon и изберетеНастроики,

3-Настроики ще се отворят прозорци и изберетеПод капака раздел.



4- Кликнете върху местоположениеи изберете Не позволявайте на нито един сайт да проследява физическото ми местоположение,

Можете да кликнете върху Изключения ... за да премахнете сайтовете какво е предоставено за достъп до местоположението ви преди това.

5- За да завършите щракването Близо и Близо отново.



Chrome location settings

През повечето време уебсайтовете ще използват локации, за да персонализират вашето преживяване, когато ги посещавате, но ако по някаква причина не искате да споделяте физическото си местоположение, с това просто ръководство трябва да можете да помогнете да защитите поверителността си малко малко по-добре.

За да получите Google Chrome, следвайте тази връзка!

30 март 2011 г. Актуализация

Стартирането на Google Chrome 10 има aнов интерфейс за настройки, Така че, за да получите настройките си за проследяване на местоположението, като просто изрежете и поставите този URL адрес хром: // настройки / съдържание в адресната лента.