Как да спрете Microsoft Teams да работи във фонов режим след затваряне

Microsoft Teams продължава да работи, след като затворите приложението, но можете да промените настройките, за да отстраните този проблем.

В Microsoft Teams, приложението се стартира на заден план веднага след стартирането му след влизане в Windows 10 (или други поддържани операционни системи) и ако се опитате да затворите приложението, то ще продължи да работи във фонов режим, сведен до минимум в областта за уведомяване в лентата на задачите.



Ако не се нуждаете от екипи, работещи през цялото време или предпочитате да затворите напълно приложението, когато кликнете върху бутона „X“, ще трябва да коригирате настройките ръчно.



В това ръководство, ще научите стъпките за деактивиране на опцията, която поддържа отборите на заден план след затваряне Windows 10,

Как да попречим на екипите на Microsoft да работят във фонов режим

За да предотвратите поддържането на екипите, след като го затворите, използвайте следните стъпки:



  1. отворено Екипи на Microsoft,

  2. Кликнете върху иконата на вашия акаунт, за да отворите главното меню.

  3. Изберете Настройки опция.



    Microsoft Teams main menu

    Главно меню на Microsoft Teams
  4. Кликнете върху общ,

  5. В раздела „Приложение“ изчистете Наблизо, дръжте приложението да работи опция.

    On close, keep the application running option

    Затворете, дръжте опцията за работа на приложението

След като изпълните стъпките, когато затворите приложението, то ще го прекрати вместо да се сведе до минимум в областта за уведомяване.

Насочваме това ръководство към Windows 10, но можете да преминете към светлата или тъмната тема на Microsoft Teams в други платформи, включително macOS и Linux.