Как да нулирате компютъра, съхранявайки лични файлове в Windows 10

Windows 10 reset PC

Windows 10 включва функция за бързо връщане на вашия компютър до фабричните настройки по подразбиране, без да губите файловете си, когато нещата не работят правилно.

ОБНОВЕН 8/16: Ако устройството ви не работи както правилно, то работи много бавно или имате проблеми с живота на батерията или приложенията на Microsoft Store, връщането му към фабричните настройки по подразбиране може да ви помогне да разрешите тези проблеми.



Windows 10 включва „Нулиране на този компютър“, което ви позволява бързо да нулирате компютъра си, запазвайки личните си файлове и след това да инсталирате отново ОС. Процесът обаче ще премахне приложенията и настройките, но винаги можете да ги пренастроите по-късно.



В това ръководство, ще научите стъпките да използвате „Нулиране на този компютър“, за да освежите компютъра си, като същевременно запазвате файловете си, ако имате проблеми след надстройка на Windows 10 или в резултат на неправилна конфигурация на приложение или система. (Да се нулирайте устройството си, докато премахвате всичко, използвайте тези инструкции.)

Как да нулирате Windows 10 запазване на файлове

Използвайте тези стъпки, за да нулирате компютъра си, докато съхранявате файловете си в Windows 10:



  1. отворено Настройки,

  2. Кликнете върху Актуализация и сигурност,

  3. Кликнете върху възстановяване,



  4. В секцията „Нулиране на този компютър“ щракнете върху Първи стъпки бутон.

    Reset this PC on Windows 10 version 1809

    Нулирайте този компютър на Windows 10 версия 1809
  5. Щракнете върху Пазете моите файлове опция.

    Windows 10 reset: Keep my files

    Нулиране на Windows 10: Запазете моите файлове
  6. Щракнете върху Нулиране бутон.

    Windows 10 Reset this PC keeping files

    Windows 10 Нулирайте този компютър, запазвайки файлове

След като изпълните стъпките, процесът ще премахне всяко приложение, инсталирано на вашето устройство, ще промени настройките им по подразбиране и Windows 10 ще бъде инсталиран отново, без да премахвате вашите файлове.

Обикновено процесът отнема между 15-20 минути, но може да отнеме много време в зависимост от вашето устройство. Ако попаднете на някакви проблеми, можете да изпратите въпросите си в ABCwebcamsforums,

Актуализиране на 16 август 2017 г.: Първоначално публикуван през юли 2015 г., актуализиран през август 2019 г., за да отразява най-актуалните промени.