Как да активирате синхронизирането за сърфиране на данни в Microsoft Edge

Ако използвате Microsoft Edge на множество устройства, можете да направите живота си малко по-лесен, като синхронизирате история, любими, пароли и отворени раздели във всички тях - Ето как.

Новата версия на Microsoft Edge (Chromium) ви позволява да синхронизирате вашите любими (отметки), пароли, история, отворени раздели, разширения и други настройки към вашия акаунт в Microsoft и на различни устройства, като го прави лесно и удобно да поддържате актуализиран архив на вашите настройки и да имате достъп до данните на браузъра си във всички всичките си регистрирани устройства, така че не е необходимо да ги прехвърляте ръчно на други компютри.



Обикновено ще активирате или деактивирате синхронизацията по време на първоначалната настройка, но ако сте пропуснали тази конфигурация или сте променили решението си, можете да използвате настройките на Microsoft Edge, за да активирате, конфигурирате и деактивирате синхронизирането на данни в браузъра.



В това ръководство, ще научите стъпките за активиране или деактивиране на синхронизирането за история, любими, пароли и други данни на устройства с помощта на новата версия на Microsoft Edge на Windows 10,

Как да активирате синхронизирането за свързан профил в Microsoft Edge

За да включите синхронизиране на предпочитани, пароли и други настройки на Chromium Edge, използвайте следните стъпки:



  1. отворено Microsoft Edge,

  2. Щракнете върху Настройки и още (триточен) бутон в горния десен ъгъл.

  3. Кликнете върху Настройки,



  4. Кликнете върху Профили,

  5. Щракнете върху Sync опция.

    Microsoft Edge sync option

    Опция за синхронизиране на Microsoft Edge
  6. Щракнете върху Включете синхронизирането бутон.

    Microsoft Edge enable sync settings

    Настройки за синхронизиране на Microsoft Edge
  7. Щракнете върху Потвърждение бутон.

    Microsoft Edge select sync settings

    Настройки за синхронизиране на Microsoft Edge
  8. (Незадължително) Включете или изключете настройките, които искате да синхронизирате с вашия акаунт в Microsoft и на различни устройства. Опциите включват любими, настройки, адреси, пароли, история, отворени раздели, разширения, и колекции,

След като изпълните стъпките, новата версия на Microsoft Edge ще започне да синхронизира вашите данни в облака и на различни устройства.

Как да активирате синхронизирането за локален профил в Microsoft Edge

Ако не сте свързани с акаунт в Microsoft, трябва да завършите настройката на профила, преди да синхронизирате информацията си с Edge.

За да синхронизирате настройките, любимите и паролите на Microsoft Edge, използвайте следните стъпки:

  1. отворено Microsoft Edge,

  2. Щракнете върху Настройки и още (триточен) бутон в горния десен ъгъл.

  3. Кликнете върху Настройки,

  4. Кликнете върху Профили,

  5. Щракнете върху Впиши се бутон.

    Microsoft Edge local profile settings

    Настройки за локален профил на Microsoft Edge
  6. Избери Microsoft сметка,

  7. Щракнете върху продължи бутон.

  8. Щракнете върху Персонализиране опция.

    Microsoft Edge local profile connected with Microsoft account

    Локален профил на Microsoft Edge, свързан с акаунта на Microsoft
  9. Включете или изключете настройките, които искате да синхронизирате.

  10. Щракнете върху Потвърждение бутон.

    Microsoft Edge confirm sync settings

    Настройките за синхронизиране на Microsoft Edge потвърждават

След като изпълните стъпките, вашите профили ще се свържат с акаунта на Microsoft и тогава браузърът ще започне да синхронизира вашите любими, пароли и настройките, които сте посочили.

Как да деактивирате синхронизирането на Microsoft Edge

За да деактивирате синхронизирането на данни на браузъра в Chromium версията на Microsoft Edge, изпълнете следните стъпки:

  1. отворено Microsoft Edge,

  2. Щракнете върху Настройки и още (триточен) бутон в горния десен ъгъл.

  3. Кликнете върху Настройки,

  4. Кликнете върху Профили,

  5. Щракнете върху Sync опция.

    Microsoft Edge sync option

    Опция за синхронизиране на Microsoft Edge
  6. Щракнете върху Изключете синхронизирането бутон.

    Microsoft Edge disable browsing data sync

    Microsoft Edge деактивира синхронизирането на данните при сърфиране

След като изпълните стъпките, Microsoft Edge ще спре да синхронизира данните за сърфиране с вашия акаунт в Microsoft.

По време на това писане синхронизиране на историята, отворените раздели, разширения и колекции не работят, но те ще бъдат налични в бъдещи актуализации.