Как да активирате или деактивирате My People на лентата на задачите в Windows 10

Функцията My People вече е достъпна за тестери и ето стъпките за активиране или деактивиране на опита в Windows 10.

В Windows 10 My People е нова функция, която ви позволява да прикачите контакти към лентата на задачите и бързо да започнете разговор или да изпратите файлове с хора, близки до вашия кръг.



Функцията обаче е просто съединител, който обединява различни комуникационни преживявания в един интерфейс, тъй като всъщност ще използвате други приложения, като Mail и Skype, за да изпращате съобщението или да споделяте файлове с други.



Въпреки че това е интересен нов подход, той не е нещо за всеки и ако имате нужда от повече място в лентата на задачите или не се интересувате от използването на функцията, е възможно да деактивирате и премахнете My People от лентата на задачите.

В това ръководство, ще научите лесните стъпки за деактивиране (или активиране) на Моите хора в лентата на задачите на Windows 10,



Как да деактивирате My People в Windows 10

Моите хора са активирани по подразбиране и можете да премахнете функцията поне по два различни начина.

  1. отворено Настройки,

  2. Кликнете върху Персонализация,



  3. Кликнете върху Лента на задачите,

  4. Под „Хора“ изключете Показване на хората на лентата на задачите превключвател.

    Disable My People on Windows 10

    Деактивирайте My People в Windows 10

След като изпълните стъпките, вече няма да виждате контакти, прикрепени на лентата на задачите. Също така ще забележите, че страницата включва и две допълнителни опции: „Покажи рамото“ и „Възпроизвеждане на звук при пристигане на рамото“. Тези опции ви позволяват да активирате и деактивирате анимирани емоджи над горната лента на задачите.

MyPeople emoji
MyPeople емоджи

Освен това можете да щракнете с десния бутон на мишката върху лентата на задачите и да покажете на хората от контекстното меню.

Show People button on Windows 10
Показване на бутона People в Windows 10

Винаги можете да следвате същите стъпки, за да се даде възможност на Моите хора на Windows 10 отново.

Ако не виждате функцията My People, това е защото не стартирате най-новата Актуализация на Windows 10 Fall Creatorsна разположение за тестери. Тази нова функция изглежда започва Windows 10 build 16184 и по-късно.