Как да изтриете акаунта си във Facebook завинаги

Имате ли достатъчно с Facebook, правейки милиарди от вашите данни и начина, по който защитава вашата информация? Ето стъпките за бързо изтриване на акаунта завинаги.

Ако вече нямате доверие или имате нужда да използвате Facebook, е доста лесно да изтриете акаунта и данните си от най-популярната социална мрежа в света.



Най-ценното предимство на Facebook е вашата информация, включително вашите лични данни, харесвания, коментари, публикации и приятели, които създавате, тъй като позволява на компанията да разбере повече за вашата личност да прави милиарди долари, използвайки тази информация.



Освен това нещата могат да се влошат още повече, когато компаниите не успеят да защитят вашите данни и вашата информация попадне в грешни ръце. Както видяхме с фиаско Cambridge Analytica, където компанията за данни успя да събере информация от 50 милиона потребители чрез приложение, което Facebook твърдения е изграден като инструмент за изследване, данни, които могат да бъдат използвани по редица злонамерени начини.

В това ръководство, ще научите лесните стъпки, за да изтриете завинаги своя акаунт и данни във Facebook.



Как да изтеглите резервно копие на вашите данни във Facebook

Обикновено архивът на Facebook съдържа вашите снимки, история на чата, мрежови IP адреси, данни за разпознаване на лица, реклами, върху които сте кликнали, идентифицируема лична информация, регистрации, информация за кредитна карта и много други. Преди да изтриете акаунта си, е добре да създадете и изтеглите резервно копие на всичките си данни във Facebook.

За да създадете и изтеглите архив на Facebook, направете следното:

  1. отворено Настройки на Facebook страница.



  2. Под „Общи настройки на акаунта“ щракнете върху Изтеглете копие връзка.

    Facebook settings page

    Страница за настройки на Facebook
  3. На страницата „Изтеглете вашата информация“ щракнете върху Стартирайте моя архив бутон.

    Download your information Facebook page

    Изтеглете информационната си страница във Facebook
  4. Потвърдете паролата си във Facebook и щракнете върху Изпращане бутон.

  5. Щракнете върху Стартирайте моя архив бутон.

  6. Щракнете върху добре бутон за потвърждение.

  7. След като получите имейл за потвърждение, върнете се на страницата „Изтеглете вашата информация“ и щракнете върху Изтеглете архив бутон.

    Download archive from Facebook

    Изтеглете архив от Facebook
  8. Потвърдете паролата си във Facebook и щракнете върху Изпращане бутон.

След като изтеглите архива на данните, е време да изтриете акаунта си във Facebook завинаги, което означава, че след изтриването няма да можете да го възстановите.

Как да изтриете акаунта си във Facebook

Ако сте готови, просто отворете това Facebook връзкаи щракнете върхуИзтрий моя акаунт бутон.

Delete Facebook account settings
Изтрийте настройките на акаунта във Facebook

След като щракнете върху бутона, акаунтът ви ще бъде маркиран за изтриване и вече няма да е достъпен за всеки друг, който използва Facebook.

Според компанията има забавяне на прекратяването, така че ще отнеме няколко дни, за да обработим заявката ви. По време на този период на забавяне, не забравяйте да влезете обратно в акаунта си, ако направите това, искането за изтриване на акаунта ще бъде анулирано.

Когато заявката бъде обработена, акаунтът ви във Facebook вече няма да съществува, но не всяка дейност ще бъде изтрита. Например коментарите, които сте написали в потребителския профил на вашия приятел, могат да продължат да се появяват след изтриването на акаунта. Освен това Facebook ще съхранява вашите записи в регистъра, но те вече няма да бъдат свързани с вашата самоличност.

Въпреки че процесът за изтриване на вашия акаунт във Facebook е доста прост, имайте предвид, че може да отнеме до 90 дни, за да изтриете напълно акаунта и всяка информация, която може да бъде свързана с него.

Освен да изтриете акаунта си във Facebook, не забравяйте, че гигантът на социалната мрежа също притежава други компании, като WhatsApp, Intagram и много други, като такива също трябва да помислите да се премахнете от тези услуги.