Как да изтриете потребителския акаунт в Windows 10

Windows 10 улеснява изтриването на потребителски акаунт и данни, когато вече не са необходими - Ето как.

В Windows 10, ако споделяте устройството си с други хора, ще дойде моментът, в който те вече няма да имат нужда от достъп до акаунта си. В този случай приложението Настройки включва опция, която можете да използвате за правилно изтриване на потребителски акаунти, заедно с данните на потребителя.



В това ръководство, ще научите стъпките за изтриване на Windows 10 потребителски акаунт от вашия компютър.



Как да изтриете акаунта в Windows 10

За да изтриете данните от акаунта и потребителя, използвайте следните стъпки:

  1. отворено Настройки на Windows 10.



  2. Кликнете върху сметки,

  3. Кликнете върху Семейство и други хора,

  4. В секцията „Други потребители“ изберете акаунта, който да изтриете.



  5. Щракнете върху Премахване бутон.

  6. Щракнете върху Изтрийте акаунта и данните бутон.

След като изпълните стъпките, акаунтът и данните на човека ще бъдат премахнати от вашия компютър, включително тези елементи на работния плот, изтеглянията, документите, снимките, музиката и всеки друг файл.

Трябва да се отбележи, че не можете да използвате тези стъпки, за да изтриете акаунта си, докато сте влезли. Ако искате да започнете с нов акаунт, първо създайте нов акаунт за Windows 10и след това изтрийте стария акаунт.

Актуализиране на 3 януари 2020 г.: Това ръководство първоначално е публикувано през септември 2017 г. и е актуализирано, за да отразява промените с най-новата версия на Windows 10.