Как да изтриете профил в Outlook

Можете да изтриете потребителски профил, за да започнете отначало или да коригирате често срещани проблеми с настолната версия на Outlook и в това ръководство ще научите как да изпълнявате тази задача.

В Outlook профилът включва вашите акаунти, файлове с данни, настройки и предпочитания. Ако имате проблеми със синхронизирането, виждате грешки или вече не се нуждаете от потребителския профил, е възможно да го изтриете от компютъра си.



Когато изтриете профил в Outlook, ще изтриете всички изтеглени имейли. Въпреки това, всички файлове за лични папки (pst), свързани с потребителския профил, ще останат на вашето устройство и по-късно достъпът му може да бъде от нов профил.



В това ръководство, ще научите стъпките за изтриване на профил в Outlook и неговите данни, за да започнете отначало или да отстраните проблеми с приложението за имейл клиент Windows 10,

Как да изтриете профил в Outlook

За да изтриете профил на приложение на Outlook в Office 365, Office 2019, Office 2016 и по-стари версии, използвайте следните стъпки:



  1. отворено Контролен панел,

  2. Кликнете върху Потребителски акаунти,

  3. Кликнете върху Поща (Microsoft Outlook 2016),



    Outlook mail app advanced settings on Control Panel

    Разширени настройки на приложението за електронна поща на Outlook на контролния панел
  4. В секцията „Профили“ щракнете върху Показване на профили бутон.

    Outlook setup profiles settings

    Настройки на профилите за настройка на Outlook
  5. Изберете профила.

  6. Щракнете върху Премахване бутон.

    Delete Outlook app profile on Windows 10

    Изтрийте профила на приложението Outlook в Windows 10
  7. Щракнете върху да бутон за потвърждаване на изтриването.

  8. Щракнете върху Добре бутон.

След като изпълните стъпките, профилът с неговите акаунти заедно с офлайн кеш паметта ще бъде изтрит от вашето устройство. Следващия път, когато отворите настолната версия на Outlook, ще трябва да настроите отново своите акаунти, което би трябвало да ви помогне да започнете нови или да коригирате проблеми с вашите акаунти или приложение.

Ако имате няколко профила, може да се наложи да повторите стъпките, за да ги изтриете.