Как да изчистите историята на вашата активност в Windows 10

Можете да изтриете онези дейности за „вземане, където сте останали“ в Windows 10, и ето как.

В Windows 10 вече е възможно възобновяването на задачи на различни устройства. Например, можете да започнете да работите върху документ на Word на вашия лаптоп и след това можете да продължите същата работа на вашия работен плот или телефон.



Функцията е известна като „вземете къде сте престанали“ и за да работи правилно, Windows 10 трябва да проследява и събира дейностите на вашето устройство, за да възобнови задачите на различни устройства.



Ако искате да премахнете определени дейности или не намирате тази функция за полезна, можете бързо да деактивирате и изчистите историята на активността си Windows 10 чрез приложението Настройки. Освен това изчистването на историята на дейностите може да помогне за отстраняване на проблеми, когато „изберете къде сте останали“ не работи правилно.

В това ръководство, ще научите стъпките за изчистване на историята на вашите дейности, които често са достъпни от центъра за действие, Кортана и времевата линия.



Как да почистите „история на дейностите“, използвайки Настройки

За да изтриете дейностите, които ви позволяват да възобновите приложения, документи и уебсайтове на други устройства, направете следното:

  1. отворено Настройки,

  2. Кликнете върху поверителност,



  3. Кликнете върху История на дейностите,

  4. Изчистете Нека Windows синхронизира дейностите ми от този компютър в облака опция.

  5. Преминете към друга страница с настройки и след това се върнете на страницата с историята на дейностите, за да опресните страницата и да направите опцията за изтриване на историята си.

  6. Под „Изчистване на историята на дейностите“ щракнете върху ясно бутон.

    Clear Timeline activity history settings

    Изчистване на настройките на историята на дейностите по времева линия
  7. Щракнете върху Добре бутон за потвърждение.

След като изпълните стъпките, дейностите, които Windows 10 събира за вас за възобновяване на задачи на други устройства, ще бъдат премахнати от вашия акаунт в Microsoft. Ако просто изчиствате данните си, не забравяйте да включите отново опцията за синхронизиране, описана по стъпки № 4,

Ако вече не искате функцията да свързва този тип дейности, оставете опцията за синхронизиране на активността деактивирана и изчистете Оставете Windows да събира моите дейности от този компютър опция също.

Струва си да се отбележи, че тази функция не изчиства данните, които Microsoft събира за вас, „История на дейностите“ изтрива само елементи, свързани с „изберете там, където сте останали“.

Тези опции за персонализиране са част от Windows 10 версия 1803 (актуализация за април 2018 г.), което означава, че ако не виждате раздела История на активността в приложението Настройки, вероятно е, защото не използвате версия 1803. Очаква се актуализацията за април 2018 г. да излезе на 30 април 2018 г.