Как да изчистите кеш и бисквитките в Chrome

Когато Google Chrome не зарежда правилно уебсайтове или имате проблеми с влизането в услуга, използвайте това ръководство, за да изчистите данните от сърфирането.

Google Chrome като всеки друг уеб браузър кешира изображения и уеб файлове и запазва бисквитки (файлове, съдържащи информация за конкретни сайтове) от всеки уебсайт, който посетите, за да ускори процеса на зареждане и да предложи по-добро преживяване при сърфиране, когато се върнете към същите уебсайтове.



Въпреки това, понякога кеш данните и бисквитките могат да попречат на уебсайтовете да се зареждат правилно Chrome, в този случай изчистването на кеша и бисквитките може да реши проблема.



В това ръководство, ще научите стъпките за изчистване на кеша и бисквитките на Chrome на вашия Windows 10 компютър.

Как да изчистите кеш и бисквитките

  1. отворено Chrome,



  2. Кликнете върху бутона за настройки (триточков) в горния десен ъгъл.

  3. Изберете Още инструментии щракнете Изчистване на данните за сърфиране,

    Chrome More tools menu

    Меню от инструменти на Chrome Още
  4. В „Изчистване на данните за сърфиране“ изберете от падащото меню, когато искате да изчистите данните от сърфирането. Винаги се препоръчва да изберете'началото на времето' опция.



  5. Изберете елементите, които искате да изчистите. В този случай проверете Бисквитки и други данни за сайтове и приставки, и Кеширани изображения и файлове настроики.

    Clear cache and cookies data on Chrome
    Изчистване на данните от кеша и бисквитките в Chrome

    Освен това обърнете внимание, че можете също да изчистите редица други данни за сърфиране, включително: история на сърфиране и изтегляне, пароли, данни за автоматично попълване на формуляри, данни за хоствано приложение и медийни лицензи.

  6. Щракнете върху Изчистване на данните за сърфиране бутон за изпълнение на задачата.

След като изпълните стъпките, ще забележите, че сайтовете могат да се зареждат малко по-бавно, но това е нормално, тъй като Chrome трябва да кешира отново данните. Може да се наложи отново да влезете в някои от услугите си в резултат на изтриване на бисквитките, съхранявани в уеб браузъра.

В други браузъри