Как да промените местоположението за споделяне по подразбиране за прехвърляне в Windows 10

Можете да посочите къде точно ще пристигнат трансфери, като използвате споделянето в района на Windows 10 и в това ръководство ви показваме как.

Споделянето в близост е функция на Windows 10 което ви позволява бързо да прехвърляте всеки файл или да свързвате безжично до близките устройства чрез Bluetooth и Wi-Fi свързаност в локалната мрежа.



Това е много удобна функция, когато трябва да изпратите доклад, който представяте на шефа си, или да споделите снимка с човека, който седи до вас, без да е необходимо да използвате прикачени файлове по имейл или конфигуриране на споделяне на файлове в Windows 10,



Ако ти активирайте тази функция, всеки файл, който получавате от други устройства, автоматично ще се съхранява в Downloads папка. Ако обаче предпочитате да промените това местоположение на друга папка или драйвер, можете да използвате приложението Настройки, за да изберете друг път за съхраняване на получените файлове.

В това ръководство, ще научите стъпките, за да изберете друго място за получаване на файлове, като използвате споделянето в близост до Актуализация на Windows 10 април 2018 г. (версия 1803),



Забележка: Ако споделянето в близост не работи в Windows 10, можете отстраняване на неизправности и отстраняване на всеки проблем с помощта на това ръководство,

Как да промените местоположението в папката за споделяне в близост

За да използвате различно местоположение за запазване на файлови прехвърляния чрез споделяне в близост, трябва да използвате следните стъпки:

  1. отворено Настройки,

  2. Кликнете върху Система,



  3. Кликнете върху Споделени преживявания,

  4. Под „Споделяне в близост“ щракнете върху промяна бутон и изберете алтернативно място за получаване на файлове.

    Near Share settings on Windows 10, version 1709

    Настройки за споделяне в близост до Windows 10, версия 1709

След като изпълните стъпките, всеки път, когато някой ви изпрати файл или връзка, използвайки споделяне в близост, той ще бъде съхранен на новото място.

Ако не виждате тази опция в приложението Настройки, това е, защото не използвате Windows 10 версия 1803 (актуализация за април 2018 г.), която ще стане достъпна през 2018 г.