Как да блокираме уебсайта да проследява местоположението ви в Microsoft Edge

Ако по погрешка сте позволили на сайт да проследява вашето местоположение, използвайте тези стъпки, за да промените настройките на Microsoft Edge Chromium, за да отмените разрешението на сайта, за да проследявате вашето местоположение.

Когато сърфирате в мрежата с помощта на Microsoft Edge Chromium, някои уебсайтове, особено електронната търговия, пътуванията, ресторантите и търсачките, могат да поискат да проследявате текущото си местоположение, за да покажете подходящи продукти и информация наблизо, като оферти, налични само във вашия район, наличност на продукт и други.



Въпреки че споделянето на местоположението ви с уебсайт може да бъде полезно, това може да представлява проблем за поверителността на много хора и въпреки че ще получите подкана за съгласие да разрешите или откажете действието, лесно е да направите грешка. Ако преди това сте разрешили на сайт да знае вашето местоположение, версията на Chromium на Edge улеснява промяната на настройките за блокиране на уебсайта.



В това ръководство, ще научите стъпките за управление на Microsoft Edge настройки, за да блокирате предварително разрешен уебсайт да проследява вашето местоположение. (Ако използвате Google Chrome, след това използвайте тези инструкции.)

Как да блокирам проследяването на местоположението на Edge Chromium

Използвайте тези стъпки, за да предотвратите уебсайтовете да следят текущото ви местоположение, докато използват Microsoft Edge на Windows 10:



  1. отворено Microsoft Edge,

  2. Щракнете върху главното меню в горния десен ъгъл и кликнете върху Настройки,

  3. Кликнете върху Разрешения на сайта от левия прозорец.



  4. Под секцията „Разрешаване“ щракнете върху Изтрий (кошче) бутон, за да спрете уебсайт да проследява вашето местоположение.

    Block website location tracking on Microsoft Edge
    Блокирайте проследяването на местоположението на уебсайта в Microsoft Edge
    Бърз съвет: Освен това можете да щракнете върху името на уебсайта до иконата за заключване в адресната лента, за да промените бързо настройките за местоположение.
  5. (Незадължително) Изключете Попитайте преди да получите достъп превключвател за автоматично блокиране на всеки уебсайт от опити за проследяване на информация за местоположението.

След като изпълните стъпките, сайтът, който сте блокирали, вече няма да може да проследява текущото ви местоположение.