Как да добавите Windows Media Center обратно в Windows 10

Ако е трудно да го пуснете, следвайте тези инструкции, за да инсталирате Windows Media Center в Windows 10.

Microsoft прекрати Windows Media Center в Windows 10, но не спира да ентусиастите да управляват и връщат развлекателния център до най-новата операционна система. Първоначално производителят на софтуер представи Windows Media Center в Windows XP, а обновената версия беше пусната с Windows Vista. Windows 7 включваше софтуера, но без никакви промени и на Windows 8 Microsoft продължи да предлага Windows Media Center като допълнителна добавка, но отново това беше същата версия, първоначално издадена с Vista.

Windows 10 вече не включва Windows Media Center, тъй като компанията се фокусира върху Xbox One като централен център за забавление на къщата. Въпреки че медийният център не беше изключително популярен, той все още има редица фенове и ако сте един от тях, потребителите на форумите на MDL изработиха пакет за инсталиране на Windows Media Center в най-новата версия на Windows 10, включително обществен и вътрешен преглед.

Този проект работи от няколко седмици и Windows Blog Italia публикува ръководство, което ви позволява да инсталирате развлекателния софтуер на вашия компютър.

Ако искате да го опитате на вашия компютър, просто следвайте стъпките по-долу:

Внимание: Преди да промените нещо, уверете се, че разбирате, че това е нещо, което не се поддържа от Microsoft, а инсталационните файлове идват от неофициален източник. Като такъв, вие ще продължите на свой собствен риск. Предполага се, че знаете какво правите и сте създали пълен архив на системата си, преди да продължите напред.

Върнете Windows Media Center в Windows 10

1. Изтеглете и извлечете zip файла за Windows 10 (32-битов) или Windows 10 (64-битов)- Кликнете върху връзката „Изтегляне през браузъра“.

2. Извадете съдържанието от zip файла, щракнете с десния бутон върху _TestRights.cmd и щракнете Изпълни като администратор,

Windows Media Center on Windows 10 Installation

3. Рестартирайте компютъра си.

4. Върнете се в папката и щракнете с десния бутон върху Installer.cmd, стартирайте инсталатора като администратор и след инсталирането натиснете който и да е клавиш, за да излезете от инсталатора.

Windows Media Center installer

Сега завършихте инсталирането на Windows Media Center в Windows 10. Ако не можете да намерите приложението, отидете на Старт> Всички приложения> Аксесоари за Windows> Windows Media Center, От тук можете също да щракнете с десния бутон върху приложението и да го прикачите към менюто 'Старт'.

Ако не искате да го премахнете, просто се върнете в папката с инсталационните файлове, щракнете с десния бутон на мишката Uninstaller.cmd, стартирайте го като администратор и рестартирайте компютъра си.

По време на инсталационния процес, който опитах, изглежда, че всичко работи добре, но компютърната ми конфигурация не ми позволява да видя дали мога да възпроизвеждам DVD или да настроя функционалността на телевизора. Това са важни функции, но не забравяйте, че Microsoft премахна кодеците за възпроизвеждане на DVD в Windows 10, за да намали разходите за лицензиране и настройката на телевизора не се е променила от години, така че опитът може да е различен.

източник MDL форуми, Италиански блог на Windows чрез Windows Central