Google+: Как да активирате или деактивирате функцията Find My Face, лицево разпознаване

И функциите започват да се трупат в Google+, търсещият гигант обяви нова функция за разпознаване на лице, наречена Find My Face, която обещава да направи много по-лесно за потребителите в социалната мрежа, за да маркират хората чрез този нов метод.

Ако се чудите как тази функция предполага да работи, ето бързото и мръсно обяснение: ако решите да се включите в Find My Face. Когато някой от вашите приятели качи снимка и вие сте в нея, той / тя ще получи предупреждение, казващо „Това ли е Вашето име-тук? “, И сега те лесно могат да ви маркират на снимката. След направения маркер ще получите друго известие, в което можете да приемете или отхвърлите действието - всичко зависи от вас,



Find My Face - Google+ prompt



Като включитеНамери моето лице, Google+ може да подкани хората, които познавате, да маркират лицето ви, когато се появи на снимки. Разбира се, имате контрол над това кои маркери приемате или отхвърляте и можете да включите или изключите функцията в настройките на Google+. - каза инженерът на Google Мат Щайнер в публикация в Google+.

Ако си спомняте, че тази функция не е нищо ново в света на технологиите, тъй като социалният гигант, Facebook, вече има разпознаване на лицето, наречено Предложение за етикетикоито могат да идентифицират приятелите ви, когато качвате снимки в сайта.



Как да активирате или деактивирате Google+ Find My Face

Хубавото е, че тази нова функция в социалната мрежа е включена, което означава, че е изключена / деактивирана по подразбиране, така че не е нужно да се притеснявате, ако мислите друго. За да активирате Find My Face, трябва да влезете в акаунта в Google+, посетете тази страница -https://plus.google.com/settings/plus, след това просто превъртете до дъното към Снимки и щракнете върху опциятаНамерете лицето ми в снимки и подканете хората, които познавам, да ме маркиратза да активирате функцията.

Едно нещо, което трябва да имате предвид, е, че тази функция се разгръща бавно и може да отнеме няколко дни, докато нямате достъп до нея.

Find My Face - Enable on Google+



Какво се случва, когато деактивирате Find My Face?

Това е нещо интересно, което трябва да знаете в случай, че промените решението си в бъдеще, след като сте маркирали в много снимки.

Според компанията:

  • Моделът на лицето ви е изтрит.
  • Хората, които познавате, вече няма да бъдат подканени да ви маркират.
  • Всички добавени маркери за имена не се изтриват. Ако искате изтрийте маркерите на вас, можете да го направите в Твои снимки,

източник Течи Бъз